söndag 20 september 2009

PIZZABULLAR

Nu ska det testas att göra lite pizabullar, har aldrig gjort det tidigare så vi hoppas på det bästa, här kommer mitt tilltänkta recept.

PIZZABULLAR CA 40 ST ugn 225 oC
DEG:
50 g Margarin el ½ dl olja
5 dl Mellanmjölk
50 g Jäst
1 tsk Salt
1 msk Socker
1 st Ägg
ca 13 dl Vetemjöl
FYLLNING:
2 dl Tomatketchup
ca 300g Skinka
ca 4 dl Riven ost
2 msk Pizzakrydda el organo
ev svamp (om man vill)
PENSLING
1 st Uppvispat ägg
3 droppar Kallt vatten

Smält margarinet, häll på mjölken och värm så att blandningen blir fingervarm. Använder du olja så värm mjölken och oljan samtidigt. Smula i jästen, häll i salt och socker. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt ägget och ca 11 dl av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Ta hjälp av líte mer mjöl om så behövs.
Degen ska nu jäsas i 30 minuter i degbunken. Arbeta därefter degen på mjölat bakbord. Dela den mitt itu. Kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på 1 dl tomatketchup, men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan. Strö på 1 pkt finstrimmad skinka, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta. Sätt ugnen på 225 o C .
Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg. Man kan också strö på riven ost och krydda.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Pizzabullarna är goda både varma och kalla. Man kan variera fyllningen med egna blandningar.

4 kommentarer:

  1. Hej Carina,
    Hur mår du? Jag mår bara bra, trött efter en rörig men rolig dag. Så nu är det sovdags. Hur blev pizzabullarna?
    Kramar Jess

    SvaraRadera
  2. Så glad jag blir över att se att livet faktiskt går vidare! Din dotter nedan är ju bara för söt när hon väcker er och är lycklig! Nåja hon kunde väl väntat några timmar iofs! Idag har vi en tung dag. Mer om det står i min blogg! Vi börjar misstänka att mamma inte har lång tid kvar. Men hon är så förbaskat envis! På något vis gör det det lättare för oss att acceptera att vi snart ska skiljas åt! Men hon hade ju för tusan kunnat göra livet lite lättare för oss! Men frågan är hur medveten hon är eller hur medveten hon inte är!!!!

    SvaraRadera
  3. Ja som sagt, det går fortfarande uppåt och neråt. Pizzabullarna..vågar jag skriva det..8viskar...hann inte göra dem, det blev tacos). Men återkommer!! Jess.

    Ja NIKKI vi har väl inte allt för stora val än at livet måste gå vidare. Kan bara tycka de är så jävla orättvist att mamma inte fick leva längre, leva nu när de äntligen skulle börja leva "pensionärsliv". de hade precis sålt stora hemgården, fått ett mindre hus där hon skulle pyssla med sina blommor, fontäner..Hon ville hämta och lämna på förskolan, ville ha barnbarnen som kom cyklandes..Bla..Bla..bla..

    SvaraRadera
  4. Nu håller jag på att göra goda pizzabullar

    SvaraRadera