fredag 13 februari 2009

Lungcancer

Titta på den här bilden, ser du den runda, oregelbundna formen till vänster på röntgenplåten? Så ser det ut- den nya kvinnosjukdommen, lungcancer. Lungcancer är den cancerform som tar flest liv.

4 kommentarer:

  1. Ja,tänk där är den elaka jävulen. Kan inte säga annat om denna cancer. Hur många är det som dör / dag, det var ju hur många som helst har jag för mig. Hoppas läget med din farmor är undre kontroll/Anna

    SvaraRadera
  2. Hej på dig.
    Här har du lisan igen från cancerfondens forum,vars mamma som fått diagnos brochial lngcancer (småcellig)
    Tror allt detta stavas så.
    Jag kan inte så mycket om just denna sort min mor har.
    För 2 veckor sen gjorde hon sin första cellgiftbehandling & fick de där kapslarna som hon skulle ätaca 45 dar därefter.

    Jag ringde henne den dagen på kvällen då,för att höra hur det gick,allt gick bra & jag tyckte hon lät piggare än nånsin göör pratglad,jag blev förvånad ju?
    Nu har det gått ca 2 v sen,hon mår väldigt bra & kan tom svälja bättre,inte ett hårstrå har hon tappat heller & inga biverkningar av cytostatikan ell andra mned hon fått,sköönt änsålänge,man lever ju på hoppet!
    Den 24 ska hon på sin andra behandling hoppas det går lika bra då.
    Hon har oxå fått en kurator ,en jvl kärring sorry språket men ingen av oss anhöriga ell mamma sj gillar henne.
    När hon ringde min mamma första gången så fråga mamma henne om hur prognosen ser ut för en som har detta som jag har,kuratorn svara VIA tel: Vill du veta det?? fyfan vilket svar genom telefon oxpå ju,grrr:/
    20% sade kuratorn,sen dess har mamma vart lite nedstämd från & till för just denna kurator.
    Mamma känner skuld när hon bemöts av kurator ,läkare & diverse ssk,för att hon fått cancer pg Av rökningen.
    Min mamma måste unvika tex att åka buss gå på olika tillställningar & kalaser & affärer så att hon inte åker på nån influensa,då får hon inte genomgå cytostatikan,så just nu så känner hon sig lite isolerad,hon älskar gå på stan & shoppa lite hmm:/in mamma fyller 67 i augusti men är som en 40-50 åring i utseende & sett hehe:)
    Det är mycke med kolla upp fonder & dyl så jag känner igen mig i dina inlägg här på din blogg & tack för att den finns,jag kikar in då & då:)
    Ha det gott & krama din mamma:)
    Så hörs vi igen:)
    Kram på dig!
    /Lisan

    SvaraRadera
  3. Hej !
    Jag heter Rickard. Du skrev en fin kommentar på min blogg ricardus.blogg.se där jag skrivit mycket om min fars kamp mot levercancern smo tog hans liv den 9januari.
    Jag ville bara säga att jag tänker på dig och din mor. Även om varje människas sorg är olika så vet jag litegrann om vad ni går igenom. Förstår att det måste vara skitjobbigt just nu men ge aldrig upp hoppet. Så länge din mor andas finns det alltid någonting som kan göras för henne !
    Ta hand om er !
    Kram // Rickard

    SvaraRadera
  4. Men tack för alla jätte intressanta och fina kommentarer!!
    /Carina

    SvaraRadera