tisdag 31 mars 2009

Ställt en fråga..

som gnager i mig på http://www.radiumhemmetsforskningsfonder.com/templates/DialogEntry____19942.aspx
"Min mamma fick hösten 07 veta at hon har icke småcellig lungcancer, i övre loben och det "såg bra ut" så det blev operation. April 08 blev mamma personlighetsförändrad vilket då ledde till EN metastas i huvudet, som också opererades. Efter loboperationen fick hon cellgift, efter huvudoperationen strålning och under hösten 08 har metastaser återkommit i huvudet, små, små knölar som tom. känns på utsidan, gick bort, blev mindre, med höstens cellgifter men nu visade röntgen (Mars09 & de känns ju även) att några kommit tillbaks. Nu övervägdes strålning men det blev nej och nu ska behandling av Tarceva testas. Varför inte strålning samtidigt?"
/Tack för förhand!/Dotter

Svar från Lenita Lundin(2009-03-31 13:54:38)
Det är svårt att veta exakt vad som gör att man inte kan strålbehandla din mammas hjärnmetastaser. Det kan vara att hon redan har fått maxdos och då kan man inte ge mer pga risk för att skada frisk vävnad. Ta upp frågan med din mammas läkare. han/hon kan förklara för dig.
Ja..ibland söker man på nätet och tänker NU! Nu kanske jag får ett svar, men..okey visst det är ett svar, men..Bara att ta tag i det hela IGEN och försöka nå hennes läkare. Men ibland sugermusten ur en. Och som jag tidigare skrivit, det har varit en hel del på hemmafronten och man måste komma ihåg ett liv ibland på sidan om, ska bli skönt med påsk då vi är ledig. Ska försöka njuta av våra lediga dagar tillsammans


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar